OSLO LEVERTE BIG TIME!

OSLO LEVERTE BIG TIME!

Det er lørdagskveld og to uker siden jeg kom hjem til Bodø etter noen fantastiske dager i Tigerstaden. Nydelig og varmt høstvær. Sol fra skyfri himmel. Utekafeer fulle av smilende og solglade folk. En liten smak av sommer, sånn helt på tampen.

I dagene etter jeg kom tilbake fra Oslo har jeg blitt nødt til å bruke tid på å hente meg inn igjen. Derfor denne 2 ukers stillheten fra min side.

Selv om sykdommen er i en rolig fase for tiden, er kroppen min preget etter år med alvorlig sykdom og underernæring, og jeg sliter med kronisk utmattelse (fatigue).

For meg innebærer det ekstrem slitenhet, urolig søvn, nedsatt konsentrasjon, og i verste tilfelle det vi på godt norsk kaller hjernetåke.

Hjernetåke oppleves som om hodet er fylt med en tjukk grøt, noe som gjør det nærmest umulig «å navigere». Se klart. Finne ord. Setninger. Uttrykke seg. Huske. Fungere.

For å unngå dette har jeg derfor sett meg nødt til å koble ut. Logge av. Fokusere på balansen mellom hverdagsoppgaver, kosthold, fysisk aktivitet og hvile.

Nå har jeg hentet meg inn igjen, og det er på høy tid å dele med dere hvorfor jeg dro på «solotrip» til hovedstaden, og hva jeg gjorde der – foruten å vise frem dameklær?

Gikk du glipp av Jorunn som «modell for en dag»? Klikk på linken her: http://blinyblogg.no/2017/10/jorunn-viser-toffe-ytterplagg/

Det var en utrolig artig opplevelse, og dere skal selvfølgelig få høre min versjon.

Min helsesituasjon fører dessverre til en del ufrivillig isolasjon grunnet smerter, kronisk diare og utmattelse. I tillegg har jeg mange innleggelser i sykehus bak meg – både korte og lange. De lengste på flere måneder av gangen.

Jeg har mange ganger kjent på ensomheten som følge av en alvorlig, og til tider invalidiserende lidelse. Noe jeg vet mange kronikere, uavhengig av diagnose, kjenner seg igjen i.

Facebook fungerer på mange måter som en slags redning for meg. Et vindu til verden der ute. En sosial møteplass hvor jeg kan holde kontakten med familie og venner fra sofaen eller sykesenga. Et sted som også har ført til kontakt med nye spennende, inspirerende og flotte mennesker – og varig vennskap.  

Av den grunn bruker jeg naturligvis mye tid på facebook, og blir av mange titulert som facebook-dronninga!

Humor er viktig. Jeg tar det med et smil og sier – helt Konge (et kjent sørlandsuttrykk)!

Jeg har lenge hatt et stort ønske om å få møte noen av disse nye vennene som har kommet til å bety så mye for meg, og som ubetinget har blitt en del av den fantastiske heiagjengen min. Bli enda bedre kjent med, å fortelle ansikt til ansikt hvor mye de betyr for meg. Gi dem en stor hjerteklem.

Er det en ting livet med alvorlig sykdom har lært meg, så er det at jeg må leve i nuet. I dag. I øyeblikket. Seize the day. Carpe Diem.

Jeg må tørre å ta noen sjanser. Strekke meg – etter drømmen. Skape min egen lykke. Ta valg og gjøre ting som gir meg positivt påfyll og styrke til å forsere neste motbakke – for som kroniker vet jeg at den kommer, det er bare et spørsmål om når tid.

Sjansen min var kommet. Helsa var stabil nok. Så med erfaringer og vissheten om at jeg ikke vet for hvor lenge, eller hvor lang tid det kan bli til neste gang dersom jeg ikke griper muligheten mens den er her, så var det bare en ting å gjøre – pakke kofferten og komme seg på flyet!

I Oslo ventet et tettpakket program med en nøye gjennomtenkt og godt planlagt timeplan med rom for nødvendig hvile, samt et svært sentralt plassert hotellrom på Best Western Hotell, Karl Johan. Helt tipp topp og tommel opp!

Dagene fløy av sted!

Jeg ble intervjuet, var «modell» for en dag, shoppet, gikk tur i slottsparken i vakkert høstvær, traff en herlig, artig og god venninne fra ungdomstiden, spiste lunsj på Litteraturhuset sammen med min nye venn og inspirator: forfatter og redaktør Tina Holt, som også er eier og daglig leder av Forfatterkurs.no.

Jeg drakk himmelsk god kaffe på Pascal sammen med en annen venninne, og var med på LMFs årlige utviklingsseminar.

Jeg avsluttet Oslo-eventyret sammen med familien i barnedåp på Fjellhamar før jeg satte meg takknemlig, glad og fornøyd om bord på siste fly hjem til Bodø, søndag kveld – bare bitte litte grann sliten!

Dere skal få høre nærmere om både intervjuet, møtet med Tina Holt og «modell for en dag» oppdraget med Stylist Karen Eriksen, i hvert sitt innlegg – fordi jeg synes de fortjener det.

Til tross for en nøye planlagt uke, rakk jeg dessverre ikke alt jeg hadde håpet på. Så til de av dere jeg ikke møtte: vi tar det igjen. Jeg sier som Arnold – I`ll be back!

Nå gjenstår det bare å takke alle dere som bidro til en helt uforglemmelig og magisk uke. Dere gav meg mange gode minner som jeg vil bære med meg for resten av livet. Tusen takk – dere er helt unike!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENDELIG!

ENDELIG!

OSLO HERE I COME

OSLO HERE I COME