MITT MØTE MED KUNSTNEREN BJØRG THORHALLSDOTTIR

MITT MØTE MED KUNSTNEREN BJØRG THORHALLSDOTTIR

Kjære lesere! Takk for sist.

Gjennom en lang sykdomskarriere har jeg funnet mye verdi, blant annet, i det å lese og høre om andres livshistorier, om deres utfordringer og erfaringer på godt og vondt, og hvilke verktøy som har hjulpet dem.

Noe som også er en av hovedgrunnene til at jeg selv velger å dele fra mitt liv.

Når jeg deler med andre, så kommer jeg samtidig nærmere meg selv. Jeg reflekterer mer. Søker innover. Kjenner bedre etter. Føler. Lytter. Vurderer. Jeg blir rett og slett bedre kjent med meg selv.

Det er mange mennesker som betyr veldig mye for meg, som berører og inspirerer. En av dem er den folkekjære kunstneren Bjørg Thorhallsdottir.

Hun har opplevd mye i livet. Både sorger, gleder og lykke. Gjennom sin kunst og litteratur deler hun raust, åpent og ærlig, sine livserfaringer for å hjelpe andre.

Selv har jeg funnet mye gjenkjennelse, trøst, inspirasjon, styrke, mot, glede, lykke, rom for refleksjon og ettertanke gjennom Bjørgs bilder og historier.

Det er som om hun snakker rett fra sitt hjerte til mitt!

Førjulsmagi

21. desember 2017 sitter en spent, forventningsfull og litt nervøs Jorunn på bussen på vei til Bodø og ARK i Glasshuset, for å møte Bjørg Thorhallsdottir for første gang.  

Jeg har med meg boken hennes: Veien til lykke, som jeg har vært så heldig å få i bursdagsgave fra en av mine nære og kjære venninner. Jeg håper å få den signert.

Bilde av Boka veien til lykke.jpg

Bjørg tar seg god tid til hver enkelt. Hun smiler, lytter oppmerksomt, skravler og signerer bøker samtidig, og strør om seg meg klemmer til alle som ønsker.

Hennes utstråling og varme gjør at nervene jeg hadde da jeg kom avtar, og da det er min tur føler jeg meg trygg og rolig.

Jeg kjøper noen av bøkene hennes for å gi i julegave. Hun signerer hver og en med en personlig hilsen, og vi snakker om hvor viktig det er å ha gode venner.

At venner på en måte er den familien du velger selv.

Bjørg har en magisk virkning på meg, og plutselig hører jeg meg selv fortelle åpent og ærlig om både sykdommen og bokdrømmen.

Tenk så mange du kommer til å hjelpe med boken din utbryter Bjørg, og ser på meg med en varme og kjærlighet i blikket som får meg til å tro på hvert eneste ord av det hun sier.

På vei til bussen angrer jeg på at jeg ikke turte å spørre Bjørg om å ta en selfie sammen, for å ha som et minne. Jeg tar helomvending og småløper tilbake.

En hyggelig dame tilbyr seg å ta bilde av oss, og det blir ikke bare ett, men mange flotte bilder. 

Etterpå blir vi stående å skravle om løst og fast, og Bjørg forteller historien om den gangen hun fikk en klekkelig fartsbot, men fant kjærligheten med politimannen som bøtela henne.

Fantastisk! For en herlig historie! Den er nesten for god til å være sann, men Bjørg forsikrer oss om at sann er den. Og kjæresten, han er fra Bodø!

Vel hjemme åpner jeg boka Veien til lykke, og blir blank i øynene og varm i hjertet.

Boka Signert 1.jpg
Boka signert 2.jpg

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor så mange elsker henne, kunsten og litteraturen hennes.

Bjørg er akkurat like sprudlende, raus, klok, inspirerende, hjertevarm og ekte som jeg har forestilt meg. Hun bryr seg om både meg og deg. Hun er et ekte hjertemenneske, og det er en ære å ha henne i heiagjengen min.

I helga var jeg i Oslo i forbindelse med en bursdag, og da tok jeg turen til Sandvika og besøkte Bjørgs galleri, Lykkehaven.

Et vakkert sted med en helt spesiell varm og god atmosfære. Jeg føler meg ikke bare velkommen. Jeg føler meg hjemme!

Jeg kunne vært der i timevis og drømt meg bort i Bjørgs fargerike univers, om jeg bare hadde hatt mer tid. 

Min mann ønsket å gi meg et av Bjørgs bilder i bursdagsgave, eller kjærlighetsgave som jeg tenker er et mye mer passende ord. Heldige meg!

Jeg likte selvsagt alle, men det var spesielt et som traff meg ekstra sterkt og inderlig. Bildet med det viktige budskapet Believe in Yourself

Over helga kommer det i posten, og jeg gleder meg til å få det opp på veggen, så jeg aldri mer skal glemme å tro på meg selv! 

Jeg ønsker deg en riktig god helg, og husk å lytte til hjertet ditt og tro på deg selv!

(Blogginnlegget publiseres med Bjørgs tillatelse) 

JEG ER SÅ TAKKNEMLIG

JEG ER SÅ TAKKNEMLIG

MÅ MAN, SÅ MÅ MAN

MÅ MAN, SÅ MÅ MAN